Release image

Bästa juli någonsin på myTaste: 30 miljoner besök

06 AUGUSTI 2014

myTaste redovisade i juli sin näst bästa trafikmånad någonsin. Tidigare toppnotering sattes under högtiderna i december 2013. Det totala antalet besök under juli uppnådde 30 miljoner, vilket är en ökning med drygt 50 % jämfört med samma månad föregående år.

Enligt den oberoende mättjänsten för internationell internettrafik SimilarWeb.com ligger nu myTaste på topp tre bland receptsajter i Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Norge, Portugal, Spanien och Sverige. *

- Att lyckas ta ledande positioner i de största latinamerikanska länderna är helt klart en milstolpe för oss. Jag tror de flesta i branschen ser det som en drömsits där vi är nu, att komma in tidigt på dessa enorma marknader och lyckas ta en marknadsledande position är inget mindre än en framtida intäktsbomb. Framgången beror självklart på en rad faktorer, inte minst tajming, men en oerhört viktigt pusselbit är att vi valt att inte kapitalisera på vår trafik än utan fokuserar på maximal tillväxt, säger 203 Web Groups VD Jonas Söderqvist.

Antal sidvisningar per besök har ökat med 91 % och den genomsnittliga tiden per besök har ökat med 78 % sedan förra året som ett resultat av förbättrad funktionalitet och design. Under juli registrerade sig dessutom ca 15 000 nya medlemmar per dag, vilket gör att det totala antalet medlemmar nu uppgår till 5,5 miljoner. För att ytterligare främja medlemstillväxten framöver kommer stort fokus läggas på att arbeta med mobila lösningar, då allt större andel av trafiken kommer från mobila plattformar.

* För de länder där namnbytet till myTaste pågår finns ännu inte aktuell data på SimilarWeb.com

Jonas Söderqvist, CEO
jonas.soderqvist@203webgroup.se
0732 512 203 

Jonas Söderqvist, CEO
jonas.soderqvist@203webgroup.se
0732 512 203 

Om myTaste
myTaste är ett av världens största sociala nätverk för mat och matlagning med besökare från drygt 50 länder. Våra användare upptäcker, sparar och delar 6 miljoner recept från mer än 35 000 matbloggar runt om i världen. Läs mer på om myTaste här.

Om 203 WEB GROUP AB (publ)
203 Web GROUP is a publicly traded Swedish media group operating sites in 50 countries. Read more here.

Dokument