Release image

myTaste lanserar OutletSverige 2.0 för att erövra den nordiska marknaden.

16 MAJ 2018

Idag lanserar myTaste nästa version av OutletSverige inom segmentet Shopello i linje med koncernens mål att bli en ledande inom prestationsbaserade marknadsföringslösningar för e-handelsbutiker.

OutletSverige håller konsumenten informerad vid prissänkningar på populära produkter från kända varumärken. Under årets första månader har ett omfattande utvecklingsarbete gjorts och den största nyheten är att plattformen nu byggts ut för att möjliggöra geografisk expansion. Den nya version ger en förbättrad användarupplevelse och har dessutom utökats med två nya produktkategorier, heminredning och barnkläder. De nya kategorierna innebär också att antalet anslutna butiker där användarna kan bevaka prissänkningar expanderar från 5 till 30 butiker omedelbart vid lansering.

OutletSverige har en fantastisk affärsmodell i den bemärkelsen att det finns ett naturligt incitament för användarna att spontant återkomma till plattformen. Genom att registrera sig kan användarna direkt ta del av prissänkningar på produkter från sina favoritvarumärken” säger myTastes nytillträdda VD Andreas Friis.Det gör att vi kan kapitalisera på en lojal användare flertalet gånger, utan nyanskaffningskostnader, och får därför en konkurrensfördel när vi slåss om användarna på en allt mer konkurrensutsatt reklammarknad som ofta baseras på budgivning”

Den nya plattformen är nu väl förberedd, med bland annat språkstöd, för att effektivt kunna rullas ut på flera marknader. Domännamn har redan registrerats i flera länder och de nordiska står först på tur.

Det känns otroligt inspirerande att på en helt ny nivå få utlopp för de idéer jag haft kring produkten. Med den kunskap och de resurser som finns inom koncernen har vi på bara några månader lyckats utveckla det som annars hade tagit mig minst ett år”, säger OutletSveriges grundare Pontus Wiehager

“Nu blickar vi framåt och ska med samma framgångsrika strategi som jag på egen hand lyckades lansera OutletSverige i Sverige göra om resan i de övriga nordiska länderna, till att börja med, men nu med hela myTaste i ryggen”.

myTaste förvärvade 2017 tillgångarna i Wiehager online marketing solutions AB, som ägde OutletSverige, samt rekryterade grundaren Pontus Wiehager. Pontus ingår numera i ledningsgruppen för segmentet Shopello med uppdrag att få OutletSverige, så väl som de andra bolagen inom segmentet, att växa ännu snabbare genom synergieffekter inom försäljning, utveckling, ytterligare internationalisering samt produktutveckling och marknadsföring.

Mediakontakt:

Andereas Friis
VD / Grundare myTaste AB (publ)
andereas.friis@mytaste.com 
+46 (0) 739 944 670

Mediakontakt:

Andereas Friis
VD / Grundare myTaste AB (publ)
andereas.friis@mytaste.com 
+46 (0) 739 944 670

Om myTaste AB

myTaste är ett digitalt mediehus som äger och driver ett ledande internationellt annonsnätverk samt ett antal digitala produkter och tjänster inom prestationsbaserad marknadsföring av e-handelsbutiker. Bolaget har två affärsområden: myTaste samt Shopello. Bolaget är listat på Nasdaq First North Premier i Stockholm. Arctic Securities är Bolagets Certified Adviser, telefonnummer: +46 8 44 68 60 87

För mer information se: investor.mytaste.com

myTaste AB (publ)

Birger Jarlsgatan 6B, 7 tr  
114 34 Stockholm 

Dokument