Release image

myTaste vill göra maten godare med hjälp av AI

11 NOVEMBER 2016

En av världens största matsajter myTaste visar nu för första gången hur man börjat använda AI för att hjälpa konsumenten att hitta det godaste receptet.

myTaste innehåller fler än 10 miljoner sparade recept och är därmed en av världens största receptsamlingar. Varje dag sparas 1000-tals nya recept, något som ställer höga krav på igenkänning och kategorisering för att konsumenten ska få relevanta receptförslag.

Genom användning av en teknik inom AI som kallas ”deep learning” har myTaste utvecklat ett system som automatiskt identifierar matbilder för att göra det lättare att hitta goda recept.

Jonas Söderqvist är en av grundarna på myTaste och har varit med och utvecklat det nya systemet.
– Idag lär vi oss känna igen matbilder, men på sikt ser vi större möjligheter inom området som kan komma att revolutionera hela branschen. Tänk dig till exempel om vi kunde föreslå det recept som just du tycker smakar godast, säger Jonas Söderqvist

Du kan själv testa och hjälpa myTastes förmåga att känna igen mat här:
http://www.mytaste.ai

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Söderqvist
CEO och medgrundare myTaste
+46 (0)732 51 22 03
jonas@myTaste.com

Andereas Friis
COO och medgrundare myTaste
+46 (0)739 94 46 70
andereas@myTaste.com

Mer om myTaste
myTaste är idag en av världens största matsajter med recept på 27 språk och användare från världens alla länder. Sedan starten har fler än 10 miljoner recept sparats på myTaste.

Bolaget är listat på Nasdaq First North i Stockholm. Erik Penser Bankaktiebolag bolagets Certified Adviser, telefonnummer: 46 8 463 80 00.

myTaste AB (publ) 
Birger Jarlsgatan 6B, 7 tr 
114 34 Stockholm
08-400 263 40 

Dokument