Release image

Ny kokboksfunktion hjälper konsumenter att samla de bästa recepten på nätet.

28 OKTOBER 2016

En av världens största matsajter myTaste lanserar en ny funktion för konsumenter att samla favoritrecept från nätet på ett ställe. Funktionen, som är både enkel och kostnadsfri, löser problemet med borttappade recept.

Nätet kryllar av recept. Varje dag görs miljontals receptsökningar. Men, hur ska konsumenterna hålla reda på sina recept? Många upplever ett problem i hur de ska spara och hitta tillbaka till sina favoritrecept. Genom en ny funktion som matsajten myTaste nu lanserar kan konsumenter spara sina favoritrecept, från alla sajter på nätet, på ett och samma ställe. På detta sätt kan varje person skapa sina egna kokböcker, utifrån olika teman och sina intressen.

Andreas Friis är en av grundarna på myTaste och har varit med och utvecklat den nya funktionen.

– Den här funktionen är framför allt till för att förenkla vardagen för våra användare. När vi upptäckte att det sparas recept på de mest uppfinningsrika sätt, allt från att klistra in word-dokument till att maila och sms:a recepten till sig själv, så insåg vi att det fanns ett problem som behövde en lösning. Nu spelar det ingen roll var receptet finns, du kan alltid spara det i din kokbok på myTaste. Vi hjälper till att skapa ordning och reda och det blir lätt att hitta rätt recept eftersom de finns samlade på ett ställe, säger Andereas Friis.

myTaste samlar populära recept från matbloggar och andra matsajter och gör dem tillgängliga via webben och myTaste app för iPhone och Android. Målgruppen för den nya funktionen är privatkonsumenter men även bloggarna själva.

– Bloggarna har faktiskt dubbel nytta av funktionen. De är ofta receptsamlare av stora mått och kan spara mycket tid. Dessutom ökar spridningen av deras egna recept vilket möjliggör mer trafik till bloggen, säger Andereas Friis.

Ladda ner och läs mer om Webbläsarknappen här:

http://www.mytaste.se/plugin

För mer information, vänligen kontakta:

Andereas Friis

COO och medgrundare myTaste

+46 (0)739 94 46 70

andereas@myTaste.com

Jonas Söderqvist

CEO och medgrundare myTaste

+46 (0)732 51 22 03

jonas@myTaste.com

Mer om myTaste

myTaste är idag en av väldens största matsajter med recept på 27 språk och användare från världens alla länder. Sedan starten har fler än 10 miljoner recept sparats på myTaste.

Bolaget är listat på Nasdaq First North i Stockholm. Erik Penser Bankaktiebolag är bolagets Certified Adviser, telefonnummer: 46 8 463 80 00.

myTaste AB (publ) 
Birger Jarlsgatan 6B, 7 tr 
114 34 Stockholm
08-400 263 40 

Dokument