Release image

Shopello lanseras i Danmark i samband med förvärv

24 FEBRUARI 2015

Shopello lanserar nu sina tjänster i Danmark vilket gör det möjligt för danska webbutiker och partnersajter att ansluta sig till Shopellos nätverk. Beskedet om lansering har mottagits mycket väl på den danska marknaden och redan vid lansering har 270 butiker samt ett antal partnersajter anslutit sig till nätverket, redo att börja leverera produktannonser och trafik.

I samband med lanseringen förvärvas även det danska bolaget Pricecloud ApS vilket kommer innebära ny teknik för hela Shopello-nätverket. Bland annat kommer det nu bli enklare för butiker att ansluta sig och administrera sina annonser. De kommer även kunna anpassa sin annonsering på ett helt nytt sätt genom ett budgivningssytem som ger möjlighet att buda på annonsplatser ända ner på produktnivå. Samtidigt rekryteras Priceclouds grundare och VD Nicolai Thomsen. Med lång erfarenhet inom prisjämförelse och sök inom e-handel kommer han stärka Shopello både teknik- och marknadsmässigt. Nicolai kommer arbeta som produktansvarig och marknadschef för Danmark.

- Det är ett stort steg för oss när vi nu täcker upp hela skandinaviska marknaden och börjar ta marknadsandelar på allvar. Vi ser stor potential i den danska marknaden och tillsammans med ny kompletterande teknik kan vi nu erbjuda alla webbutiker ett effektivt sätt att öka sin försäljning - i hela Skandinavien, säger Oskar Elvhage VD på Shopello.

Köpeskillingen utgörs av två delar. Del ett uppgår till 926 789 kronor och ska erläggas via skuldebrev på tillträdesdagen. Skuldebrevet ska efter sex månader från tillträdesdagen kvittas mot 72 aktier i Shopello International AB. Del två består av en tilläggsköpeskilling om 502 012 kr och ska erläggas via skuldebrev sex månader efter tillträdesdagen och tillfalla säljaren förutsatt att uppställda mål uppnåtts.

Oskar Elvhage, VD
Shopello International AB
oskar@shopello.se
072-202 26 42 

Oskar Elvhage, VD
Shopello International AB
oskar@shopello.se
072-202 26 42 

203 Web Group är ett digitalt mediehus som bland annat äger och driver en av världens största matsajter; myTaste.com. Bolaget är listat på Nasdaq First North i Stockholm. Erik Penser Bankaktiebolag bolagets Certified Adviser, telefonnummer: +46 8 463 80 00.

203 Web Group AB (publ)
Birger Jarlsgatan 6B, 7 tr
114 34 Stockholm
08-400 263 40
www.203webgroup.se

Dokument